Pagina's

zondag 13 oktober 2013

Hollands weer ~ Hollands haken!

Ik was van plan om ze op locatie te fotograferen... had tijdens een hondenwandeling prachtige rood-met-witte-stippen paddenstoelen gezien, waarbij ze prachtig zouden staan. Maar het stralende Hollandse weer (ahum!)  gooide roet in het eten...


Daarom gingen ze indoor op de foto :-) Een ode aan Nederland, samen met wat ouderwetse guldens (oh, verlangen jullie daar ook nog steeds naar terug?).


Wel grappig trouwens, want deze oer-Hollandse portemonneetjes gaan volgend jaar emigreren naar de USA! Ik heb ze namelijk gemaakt voor Madeleine, zij neemt ze mee op familiebezoek als kadootje.


Het volgende Hollandse project ligt trouwens alweer naar me te lonken...


De MyBoshi-koorts heeft ook bij mij toegeslagen en in combinatie met het huidige weerbeeld kan ik me niks fijners voorstellen dan een warme Hollandse muts op mijn bolletje! {ik hoop dat degene waarvoor ik deze muts ga maken er ook zo over denkt ;-)}


En als we toch Hollands bezig zijn, nog een fijn liedje van Nederlandse bodem om de dag een beetje op te fleuren! Fijne zondag!

9 opmerkingen:

 1. Erg mooi het portemonneetje! Ik heb er al een aantal langs zien komen en ga ze vast ook nog wel eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. so cute portemonnaies♥
  xo, martina♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch, dat hollandse weer, maar niet te lang anders krijgen we natte voeten, leuk de portemoneetjes, ben heel benieuwd wat er nu op de pen staat
  fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zijn je portemonneetjes! Maar nee, ik mis de gulden totaal niet, vind het ook raar dat er nog steeds mensen zijn die terugrekenen naar de gulden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, leuk, leuk! Ben benieuwd naar de muts, de ontvanger moet er wel blij mee zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, zo´n Nederlands motiefje! En zo staan ze ook mooi op de foto hoor ;-) Ik woon al een paar jaar in het buitenland, dus ik krijg vaak van die blauw-witte typische Nederlandse dingetjes cadeau, maar dit is zeker zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk !!!
  Jahoor morgen weer terug, die gulden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn ze leuk.... Echt hollands
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie, ik lees ze met plezier!