Pagina's

zaterdag 3 augustus 2013

Meer Dutch Delight

Mijn vorige blogpost stond al in het teken van Hollands Glorie en ik beloofde jullie meer...! Bij deze :-)


Ik haakte het Delfts Blauwe paartje uit het boekje Ik hou van Holland & Haken van Christel Krukkert. Voor het eerst heb ik een patroontje van haar gehaakt en ik moet zeggen dat ik het ingenieus bedacht vind! Omdat ik niet zo'n liefhebber ben van Phildar garen (zoals in het patroon staat), heb ik Catania gebruikt. Ben heel blij met het resultaat!


En ook voor het eerst ging ik "op locatie" om foto's te maken van dit kleffe stelletje. Daar lag ik dan op mijn buik tussen de madeliefjes in het Amsterdamse Bos! Het heeft best wat verbaasde blikken opgeleverd, ondanks dat Amsterdammers wel wat gewend zijn :-D

P.S: Tip voor degenen die dit paartje ook nog gaan haken: vul de voetjes met wat kunststof granulaat, zodat ze wat steviger blijven staan!

10 opmerkingen:

 1. Ik vond je via Matts blog, wat maak je mooie dingen, en wat een schatjes zijn dit! Superleuke foto's ook in het gras. Zal (helaashelaas ;) ) snel eens naar de hobbywinkel moeten om dat boekje te halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief en mooi paartje! Als ik het fijne haken onder de knie heb ga ik dit leuke boekje kopen om ook een poging te wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, zal me een mooi gezicht zijn, jij liggend in he gras met dat stel ;-) Leuk zijn ze....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, ik krijg ook beeld :-)
  Maar wat heb je dit stel mooi gehaakt, het ziet er echt prachtig uit! Ik vind het ontwerp ook erg leuk, Christel heeft wel meer leuks ontworpen. Ik heb al een stuk of 5 boekjes van haar, maar deze nog niet; ach, ik kan niet aan de gang blijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is leuk!! Elke keer zie ik hem weer ergens voorbij komen en dan wil ik hem ook maken. ;) Jouw exemplaar is één van de mooiere die ik heb gezien! :) Leuk leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig gehaakt stelletje. Ze passen goed bij dit zonnige weer.Leuk dat je ze op locatie hebt gefotografeerd.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, die beiden sind aber niedlich.
  Herzlichst Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie, ik lees ze met plezier!