Pagina's

maandag 3 juni 2013

Kan er (weer) geen genoeg van krijgen ;-)

Jullie kennen mij onderhand vast wel een beetje, als ik een leuk patroon ontdekt heb, dan treedt er enige vorm van verslaving op. Zo ook met het portemonneetje wat ik een tijdje geleden haakte. Dus... dan is dit het enige logische gevolg...


Een donkerblauwe versie, speciaal gehaakt voor lief vriendinnetje Esther.


Stoer, maar toch vrouwelijk, met de roze roos. Precies zoals zij zelf ook is.


En omdat ik de kleurencombi erg geslaagd vond, een roze met blauwe bloem :-)


Gevoerd met een gezellig, vintage stofje wat ik laatst van mijn mams kreeg toegestopt ("daar kan jij vast nog wel wat mee"!)


Nog even samen op de foto, deze keer niet met euro's, maar met dollars! Souvenirtje van een trip naar New York van jáááááááren geleden. Het begon wel meteen te kriebelen... misschien weer eens terug naar The Big Apple? 

P.S: Ook zo'n portemonneetje maken? Het patroon en de benodigdheden kocht ik bij Hip Haakwerk

12 opmerkingen:

  1. Wat een schatjes! Waar heb je het patroon van het bloemetje vandaan?
    Groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marianne, het patroon van het bloemetje zit ook bij het patroon van Hip Haakwerk. Een vergelijkbaar bloemetje kun je ook hier vinden:
      http://blog.makezine.com/craft/craft_pattern_spring_bunny/
      Groetjes,
      Suzanne

      Verwijderen
  2. Heel erg mooi. Ik heb ze zelf ook wel gemaakt, van granny squares. Maar hoe heb jij die voering er in gekregen? Dat vond ik namelijk erg lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tamara,
      Ik heb de voering een beetje ruim genomen en er eerst in vastgespeld voordat ik begon met vastnaaien. Tijdens het naaien heel goed opletten dat je niet teveel of te weinig stof innaait, dat is wel belangrijk. Ik heb er ook eentje waarbij het een beetje te strak uitviel hoor, balen is dat inderdaad!
      Groetjes,
      Suzanne

      Verwijderen
    2. Maar heb je dan eerst de voering in elkaar genaaid, en de bovenkant aan samen met het haakwerk aan het beugeltje genaaid?
      Of heb je de voering echt helemaal aan het haakwerk vastgenaaid?
      Groetjes,
      Tamara

      Verwijderen
    3. Ik heb inderdaad eerst de voering in elkaar genaaid, daarna de voering in het haakwerk vastgespeld en toen de voering en het haakwerk tegelijk in het beugeltje vastgenaaid. Wel bij elke steek goed checken of het er allebei tussen zit ;-) Succes!

      Verwijderen
    4. Zo had ik het inderdaad ook gedaan. Maar ik vond het erg lastig om de hoekjes, bij de scharniertjes van het beugeltje, netjes te krijgen. Dus ik dacht dat ik misschien iets verkeerd deed. Ik zal het nog eens proberen.

      Bedankt voor je uitleg! =)

      Verwijderen
    5. De hoekje waar jij het over hebt, heb ik met een klein beetje textiellijm vastgeplakt. Dat werkt super! Moet je wel zeggen dat ik het een tijdrovend klusje vond hoor, die voering erin naaien. Maar het uiteindelijke resultaat vind ik wel de moeite waard!

      Verwijderen
    6. Ah, dankjewel voor de tip, ga ik dat ook proberen. En inderdaad is het resultaat veel mooier met een voering! =)

      ps: Ik vind trouwens dat jij een erg mooi hondje hebt, prachtige foto hierboven!

      Verwijderen
    7. Ik heb het compliment doorgegeven aan de Harige Hoogheid :-D Ik moet je zeggen dat ik ook vaak complimentjes krijg als ik met haar op straat loop, da's wel heel leuk!

      Verwijderen
  3. Ik vind ze prachtig !
    En wat zijn ze leuk om te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie, ik lees ze met plezier!